Valentijnsdag staat voor de deur! Wil jij jouw (oppas)hondje eens verwennen met zelfgemaakte hondenkoekjes? Hieronder delen we graag het recept van Yvette van Boven (van Koken met van Boven op de VPRO). Zij maakt ze in de vorm van botjes, maar hartjes zijn natuurlijk ook leuk!
Liefde gaat door de maag, dus bakken maar!
Ingrediënten
(Voor 60 kleine of 10 grote koekjes)
- 100 gram havermout
- evt: een handvol fijngemalen (gepelde) pompoenpitten
- 100 gram gouden lijnzaad
- 100 gram maïsmeel of polentameel
- 100 ml natriumarme bio-kippen- of groentebouillon, van een blokje
- 1 ei
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet twee bakplaten in.
Meng alle ingrediënten tot een stevig deeg. Rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht en steek er met een koekvormpje koekjes uit. Schraap de restjes bij elkaar en rol opnieuw uit. Ga door tot alle deeg op is.
Bak de koekjes in 45 minuten hard en droog. Ze rijzen amper dus u kunt de bakplaten lekker vol duwen.
Laat ze helemaal afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos. Ze blijven daar weken goed.