Liefde gaat door de maag. Daarom delen we graag dit recept voor kerst-hondenkoekjes en sneeuwballetjes om uw (oppas)hond eens lekker te verwennen! Met veel dank aan kok Luigi voor de leuke workshop en aan snuffelbox voor de 2 heerlijke recepten.
Recept 1 – Versierde kerstballen
Deze hypo-allergene koekjes zien er leuk uit en kunt u ook in de kerstboom hangen.
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 110 gram amandelpasta (u kunt ook pindakaas gebruiken)
- 70 gram kokosmeel
- 1 tl gemberpoeder
- carobpoeder
Aan de slag!
Duur: ca. 30 minuten + 20 minuten baktijd
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg op 2 bakplaten een vel bakpapier
- Meng het amandelmeel, kokosmeel en gemberpoeder. Voeg daarna de amandelpasta en een (beetje bij beetje) een halve kop water toe.
- Kneed een bal van het deeg en spreid het deel vervolgens uit op een met bloem bedekt oppervlak
- Snijd ronde koekjes uit het deel met een koekjesvorm of bijvoorbeeld een glas. Houd een deel van het deeg apart voor de versiering.
- Breng versiering aan op uw ronde koekjes, met een koekjesstempel of gewoon een lepel, vork of mes.
- Meng de restjes van het deeg met het carobpoeder zodat het mooi bruin wordt. Maak hier versiering van voor op de koekjes. Vergeet geen gaatje te maken als u de koekjes op wilt hangen.
- Bak de koekjes in 18-20 minuten.
- Dat wordt smullen! Laat de koekjes goed afkoelen voor u ze trakteert!
Recept 2 – Sneeuwballetjes met fruit en kokos
Dit recept is ook lekker voor uzelf!
Ingrediënten
- 35 gram kokosmeel
- 1 kiwi
- 10 frambozen
- 1/4 banaan
- 2 el kokosolie
Aan de slag!
Duur: ca. 15 minuten
- Pureer de kiwi, frambozen en banaan, elk in een eigen kommetje.
- Verdeel de kokosolie over de 3 kommen en meng dit goed.
- Voeg beetje bij beetje de kokosmeel toe aan de kommen en kneed hier drie degen van. Houd een klein beetje kokosmeel apart voor de garnering.
- Maak van de degen kleine balletjes en rol deze door de geraspte kokos voor het sneeuw-effect.
- Dat wordt smullen!
Deze recepten zijn afkomstig uit het boekje ‘Het Honden Kerstsnacks Receptenboek’ van Snuffelbox.