Recept | Verwen uw oppashond met zelfgemaakte hondenkerstkoekjes

Liefde gaat door de maag. Daarom delen we graag dit recept voor kerst-hondenkoekjes en sneeuwballetjes om uw (oppas)hond eens lekker te verwennen! Met veel dank aan kok Luigi voor de leuke workshop en aan snuffelbox voor de 2 heerlijke recepten.

Recept 1 – Versierde kerstballen

Deze hypo-allergene koekjes zien er leuk uit en kunt u ook in de kerstboom hangen.

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 110 gram amandelpasta (u kunt ook pindakaas gebruiken)
  • 70 gram kokosmeel
  • 1 tl gemberpoeder
  • carobpoeder

Aan de slag!

Duur: ca. 30 minuten + 20 minuten baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg op 2 bakplaten een vel bakpapier
  2.  Meng het amandelmeel, kokosmeel en gemberpoeder. Voeg daarna de amandelpasta en een (beetje bij beetje) een halve kop water toe.
  3. Kneed een bal van het deeg en spreid het deel vervolgens uit op een met bloem bedekt oppervlak
  4. Snijd ronde koekjes uit het deel met een koekjesvorm of bijvoorbeeld een glas. Houd een deel van het deeg apart voor de versiering.
  5. Breng versiering aan op uw ronde koekjes, met een koekjesstempel of gewoon een lepel, vork of mes.
  6. Meng de restjes van het deeg met het carobpoeder zodat het mooi bruin wordt. Maak hier versiering van voor op de koekjes. Vergeet geen gaatje te maken als u de koekjes op wilt hangen.
  7. Bak de koekjes in 18-20 minuten.
  8. Dat wordt smullen! Laat de koekjes goed afkoelen voor u ze trakteert!

Recept 2 – Sneeuwballetjes met fruit en kokos

Dit recept is ook lekker voor uzelf!

Ingrediënten

  • 35 gram kokosmeel
  • 1 kiwi
  • 10 frambozen
  • 1/4 banaan
  • 2 el kokosolie

Aan de slag!

Duur: ca. 15 minuten

  • Pureer de kiwi, frambozen en banaan, elk in een eigen kommetje.
  • Verdeel de kokosolie over de 3 kommen en meng dit goed.
  • Voeg beetje bij beetje de kokosmeel toe aan de kommen en kneed hier drie degen van. Houd een klein beetje kokosmeel apart voor de garnering.
  • Maak van de degen kleine balletjes en rol deze door de geraspte kokos voor het sneeuw-effect.
  • Dat wordt smullen!

Deze recepten zijn afkomstig uit het boekje ‘Het Honden Kerstsnacks Receptenboek’ van Snuffelbox.

Deel dit op: